Acne

Beautiful Tutorials


Hoe verzorg ik thuis mijn huid en welke producten heb ik nodig?

Beautiful Tutorial: Acne te lijf met Tea Tree

Door Wendy Bakker

Deze producten adviseren wij voor mensen met een wat vettere (acne) huid. De producten zijn op basis van tea tree, een plant met ontstekingsremmende eigenschappen. Ook werkt het verzachtend voor de huid en verminderd het de roodkleuring. Deze producten worden veelal door jongeren gebruikt. Wij zien er hier in de praktijk al hele mooie resultaten mee!  Speciaal voor jongeren met acne problemen hebben we de Beautiful Care kuurbehandeling. Juist nu wij geen behandelingen meer mogen geven is het extra belangrijk thuis goed aan de slag te gaan met de producten. Wij hebben een set samengesteld met de meest gebruikte producten van Courtin:

Courtin Cleansing Milk
Voor elke huid is het belangrijk goed te reinigen, maar al helemaal bij de wat vettere huid. Door de huid te reinigen wordt make-up en vuil van buitenaf weggehaald, maar ook de producten die je daarna aanbrengt worden veel beter opgenomen door de huid. Je hebt als het ware ruimte gemaakt voor de producten. De milk is erg zacht voor de huid en heeft naast een reinigende werking ook een ontstekingsremmende werking door de tea tree olie die erin verwerkt is.

Courtin Lotion
Na de reiniging met de milk is het belangrijk de lotion aan te brengen met een wattenschijfje.  De lotion zorgt ervoor dat het laatste restje van de milk van de huid af is, mocht er nog wat overgebleven zijn. Maar nog veel belangrijker; de lotion herstelt de zuurgraad van de huid. De huid heeft van zichzelf een bepaalde ph-waarde (de zuurgraad), producten hebben van zichzelf ook een bepaalde ph-waarde, en deze zijn niet altijd gelijk. Als je geen lotion zou gebruiken kan de zuurgraad van de huid dus te hoog of laag worden, wat ervoor zorgt dat de huid niks meer opneemt, dus ook de goede stoffen niet, of dat de huid teveel opneemt, dus ook de slechte stoffen.

Courtin 24 uurs crème of Courtin Fluid 24 uurs crème
Na de reiniging is het tijd om de huid te voeden met de crème van Courtin. Dit is een 24 uurs crème, wat betekent dat hij als dag- en nachtcrème ingezet kan worden. Ook deze crème bevat tea tree olie, wat betekent dat het ontstekingsremmend, talgregulerend en kalmerend werkt.

Courtin 100% tea tree olie
Nog een mooi product van Courtin is de 100% tea tree olie. Deze olie kan gebruikt worden om puistjes mee aan te stippen, met een wattenstaafje. Zo worden ze extra uitgedroogd en zullen ze eerder verdwijnen. Dit mag een aantal keer per dag herhaalt worden. Let op! Dit product is zeer geconcentreerd, niet zomaar over het hele gezicht gebruiken, alleen op de plekken waar het nodig is. 


Dit pakket of de losse producten kunt u HIER bestellen. Als aanvulling op dit pakket  hebben we  nog een mooi product:


Courtin tea tree masker

Dit masker geeft een extra boost aan de huid, extra voeding, verzachting, kalmering en uiteraard de antibacteriële werking door de tea tree. Nadat wij zelf in een behandeling onzuiverheden hebben verwijdert is de huid vaak rood, en soms zelfs ietsje gezwollen. Als wij na het uitzuiveren het masker aanbrengen zien wij al zo'n verschil, de huid is een stuk rustiger geworden! Dit masker mag 1 tot 2 keer in de week gebruikt worden, en het is de bedoeling dat het masker 10 tot 15 minuten blijft zitten. Tijd voor jou om even lekker te relaxen, maar het masker droogt op dus als je liever wat wilt doen ondertussen kan dat ook!

Veel succes en plezier ermee! Voor vragen kunt bellen of e-mailen; 0226-359559 / salon@beautiful-d.nl 

Indien u of uw kind echt problemen heeft met acne kunnen we ook altijd even beeldbellen met whatsapp/facetime/skype om uw goed en gericht  advies te geven.