Bescherming

Beautiful Tutorials


Hoe verzorg ik thuis mijn huid en welke producten heb ik nodig?

Beautiful Tutorial: Het is weer lente!

Door Larissa de Boer


Het is weer lente! Eindelijk kunnen we weer genieten van de warmte en energie die we krijgen van de zon, al is het alleen vanaf ons eigen terras! Zonlicht is goed voor vorming van vitamine D. Maar te veel zonlicht kan ernstige huidschade opleveren (in het ergste geval huidkanker) en bovendien veroudert zonlicht de huid. Matig zonnen en daarbij goede zonbescherming gebruiken is dus een absolute noodzaak. Maak er daarom een gewoonte van om de huid altijd tegen de zon te beschermen met een extra filter.


De mate van bescherming geven we aan met de Sun Protection Factor (SPF).

Hoe hoger het getal, hoe langer je in de zon kan zitten zonder te verbranden.  Het is lastig om daar een absolute tijd voor aan te geven want dat hangt af van je huid, de zonkracht, of je ook zweet of zwemt tijdens het zonnen etc. Ruim en vaak smeren is het devies!


Waarom worden we eigenlijk bruin in de zon? Dat is eigenlijk een natuurlijke bescherming van de huid. Wanneer je veel in de zon komt, komen zgn melanocyten als een beschermingsleger naar de oppervlakte van je huid en die maken bruinkleurig pigment aan. Deze pigmentcellen houden de schadelijke UV straling tegen. 


Voor zonbescherming hebben we een aantal producten in de shop:


De Cenzaa BB (Blemish Balm) Cream met SPF 15 is zowel een foundation als een voedende dagcreme maar beschermt je huid ook tegen de zon. Dit is een prima zonbeschermer in de herfst en winter maar in de  in de lente en zomer (en ook tijdens de wintersport) heb je een hogere bescherminsfactor nodig.


Voor het gezicht is een hoge beschermingsfactor nodig tegen de zon.  Van Cenzaa hebben we de Cenzaa Advanced Sun SPF50. Deze is hypoallergeen, waterbestendig en geschikt voor alle huidtypes. Het trekt snel in, plakt niet en zorgt voor een zeer sterke bescherming tegen UVA en UVB-stralen.


Van Bentlon hebben we de Bentlon SPF 50 Anti Aging. Deze biedt extra bescherming na intensieve huidbehandelingen zoals microdermabrasie.


Jafra heeft de Oil-Free Facial Sunscreen SPF 50. Een zeer lichte, olievrije zonnecrème die speciaal is ontwikkeld voor de specifieke behoeften van een vettere huid.  De crème laat zich gemakkelijk verdelen en trekt snel in de huid. 


Als je al iets gebruind bent dan kan je je lichaam beschermen met een wat lagere factor. Jafra Sun Spray Sunscreen SPF 30 is een watervaste, lichte en snel intrekkende Sun Spray. Het bevat betrouwbare breedspectrum UVA- en UVB-bescherming met UV-factor 30 en JAFRA's exclusieve PPC-complex. De spray laat zich zacht en gelijkmatig op de huid aanbrengen en bedekt deze snel met een olievrije bescherming tegen schadelijke zonnestraling.


Snel een mooie  bruine teint? Voor velen is de Jafra Royal Almond Body Oil een populair maatje in de zon. Wees voorzichtig; gebruik altijd in combinatie met een zonnefactor! 


Na het zonnen kan de huid droog, trekkerig en warm aanvoelen. De huid heeft vocht en verkoeling nodig! Door gebruik van een Aftersun product herstelt de huid en blijft het bruine tintje langer behouden.

                                                                                                                               
De Cenzaa Silky Aftersun 3-in-1 herstelt de huid die gedurende de dag wordt blootgesteld aan UV-stralen en vrije radicalen. Het biedt ultiem comfort en zorgt voor een goudbruine teint die extra lang behouden blijft. De luxe en rijk voedende moisturizer trekt mooi in, is zacht en de huid voelt niet trekkerig aan. De zonbelaste huid wordt optimaal verzorgd; zelfs rimpels, pigmentvlekken en het verlies van elasticiteit van de huid wordt voorkomen. Geschikt voor gezicht en lichaam.


De Jafra Cooling Aftersun Lotion is een hydraterende en verkoelende zonverzorging.
De verzorgende lotion maakt de door zon, wind en water geïrriteerde huid glad en hydrateert dankzij het exclusieve PPC-complex van JAFRA.
Natuurlijke ingrediënten zoals aloë Vera en Shea Butter kalmeren de vermoeide en aangetaste huid, terwijl ze tegelijkertijd werkzaam zijn tegen tekenen van huidveroudering.


Ons advies: Geniet van de zon! Maar zon verstandig, bescherm je huid en zorg dat je niet verbrand!