Reiniging

Beautiful Tutorials


Hoe verzorg ik thuis mijn huid en welke producten heb ik nodig?

Huidtype:  

Product:

Reinigingsmilk

Velvet Creamy Milk

Velvet Creamy Milk

Velvet Creamy Milk

Velvet Creamy Milk

Reinigingsgel

Rise & Shine Cleanser

Rise & Shine Cleanser

Rise & Shine Cleanser

Rise & Shine Cleanser

Scrub

Crystal Orange Cleanser

Crystal Orange Cleanser

Crystal Orange Cleanser

Microdermabrasion Polish

Lotion / Mist

Velvet Mist

Velvet Mist

Velvet Mist

Illuminating Mist

Beautiful Tutorial: Reiniging met Cenzaa producten

Door Diana Wester.


Heeft u last van een onzuivere huid, snel een vettige glans?

Of is uw huid juist grauw, en verdikt door dode huidcellen?

Wilt u dat uw verzorgingsproduct meer effect heeft?

Een goede reiniging is de eerste, belangrijke stap naar huidverbetering!

Een reinigingsproduct bindt zich aan zweet, talg en afvalstoffen die zich in de huid vormen. Dit in tegenstelling tot water, dat enkel oppervlakkig reinigt en verfrist, en bovendien de huid ook uitdroogt. Er blijft dus een barrière bestaan die werkstoffen uit je verzorgingsproduct belemmert om tot de diepere huidlagen door te dringen. Cenzaa heeft veel producten voor de verschillende stappen dus een compas is wel zo handig. Het schema hieronder geeft aan welke reinigings producten geschikt zijn voor welke huidtypen. Weet u niet welk huidtype u heeft? Geen nood, veel producten zijn geschikt voor alle huidtypes. Vraag bij twijfel om advies.  We hebben voor deze coronacrisistijd speciale Beautiful At Home pakketten samengesteld waarmee u in 1 keer een hele set voordelig kan bestellen in de webshop. U kunt op de onderstreepte tekst klikken om direct naar het pakket te gaan.

We beginnen de reiniging met een milk of een gel. Om de huid mild te reinigen is er de Cenzaa Velvet Creamy Milk.  Dit is naast een reinigingsmilk tevens een make-up en oog make-up remover. Een echte "Alleskunner", geschikt voor dagelijks gebruik.

Verdeel de reinigingsmilk elke morgen en avond gelijkmatig over gelaat, hals en decolleté. Met lichte massagebewegingen inmasseren totdat make-up en alle verontreinigheden zijn opgelost. Ook geschikt voor het reinigen van de delicate ooghuid. Goed afspoelen met lauwwarm water.


De Cenzaa Rise & Shine Cleanser geeft een verfrissend gevoel, zuivert en hydrateert uw huid. Het reinigt de normale en onzuivere huid zonder haar uit te drogen. De Rise & Shine cleanser is geschikt voor dagelijks gebruik. Vermeng de gel iedere morgen en avond in de handen met water en schuim het product op. Verdeel over gelaat, hals en decolleté. Royaal met water afspoelen. De ogen en ooghuid vermijden.


De volgende stap is de scrub / peeling.. De Cenzaa Crystal Orange Cleanser is een ultrazachte 2 in 1-reinigingsgel die uw huid poriën diep zuivert en een lichte polish geeft. De heerlijke Crystal Orange scrubgel verwijdert vuil en talg op milde wijze en verbetert uw teint. Een dieptereiniger en polish in 1. Verdeel de scrubgel met vochtige vingers over een gereinigd gelaat, hals en decolleté. Roteer met milde bewegingen over de huid en spoel goed af met water. Afhankelijk van de huidconditie kan de polish 3 tot 4 keer per week worden gebruikt.


Voor de vette of onzuivere huid hebben we de Cenzaa Microdermabrasion Polish. Deze polijst uw huid intensief met fijne microdermabrasie korrels van fijne rijst en bamboe. De scrubcrème egaliseert, en verfijnt de structuur en textuur van uw huid zonder te beschadigen of te irriteren. Oneffenheden, fijne lijntjes, grove poriën, rimpels en littekens worden zichtbaar verzacht. Maak uw huid vochtig en verdeel de scrubcreme over een gereinigd gezicht, hals en decolleté. Roteer met milde bewegingen over de huid en spoel goed af met water.

Afhankelijk van de huidconditie kan de polish 2 keer per week worden gebruikt.


Een reinigingsproduct wordt altijd gevolgd door een lotion, in Cenzaa termen een mist. Deze zorgt ervoor dat achtergebleven kalkresidu uit water verwijderd wordt, poriën sluiten en de beschermende zuurgraad van de huid hersteld. Het vergemakkelijkt de opname van de werkstoffen uit de verzorgingsproducten.  De Cenzaa Velvet Mist is geschikt voor alle huidtypen en voor dagelijks gebruik. Verdeel de mist elke morgen en avond gelijkmatig over een gereinigd gelaat, hals en decolleté door deze aan te brengen op een wattenschijfje of met uw handen.


Een variant voor de vette of onzuivere huid is de Cenzaa Illuminating Mist. Het is een intensieve huidverbeterende gezichtslotion met anti-oxidanten en bevat werkstoffen met heilzame eigenschappen. Hydraterende, actieve ingrediënten egaliseren uw huidstructuur, herstellen de zuurgraad en laten uw huid stralen.  Verdeel de mist elke morgen en avond gelijkmatig over een gereinigd gelaat, hals en decolleté door deze aan te brengen op een wattenschijfje of met uw handen.


In onze webshop bestelt u de losse producten of sets snel en gemakkelijk. Bij twijfel: vraag altijd advies! Wij zjn er voor u, ook in deze tijden.